18 Ekim 2009 Pazar

AB İlerleme Raporu'nda ve BM AGFE Raporu'nda Sulukule



fotoğraflar Najla Osseiran

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=959272&Date=15.10.2009&CategoryID=98

http://taraf.com.tr/haber/42300.htm

AB'nin son açıklanan İlerleme Raporu’na göre, dünyada Çingeneler için yaşanacak en kötü yerlerden biri Türkiye.

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=19&ArticleID=1150706&Date=15.10.2009&b=Turkiye

Sulukule’de olup bitenler, uluslararası raporlara konu oluyor. Son olarak, Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda Sulukule’deki yıkımlar eleştirildi.
ROMANLARIN Sulukule’den çıkarılması, üç uluslararası raporla ağır biçimde eleştirildi. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg’in Türkiye Azınlıklar Raporu, BM-Habitat Zorla Tahliyeler Danışmanlar Kurulu (AGFE) raporu ve AB İlerleme Raporu’nda Sulukule projesiyle ilgili sert eleştiriler yer aldı. Raporlarda, Romanların konut, istihdam, sağlık hizmeti, sosyal yardım ve medeni haklardan etkin şekilde istifade edememeleriyle, polis ve devlet dışı şiddetten duyulan endişeler dile getirildi.

http://www.guncel-haber.com/4990348/haber_sulukule_ab_raporuna_girdi/

AGFE'nin İstanbul raporu Birleşmiş Milletler Habitat Zorla Tahliyeler Danışmanlar Kurulu Başkanı Yves Cabannes, kentte gerçekleştirilecek her büyük çaplı proje ve yatırımın tahliye ve yıkım etki değerlendirmesinin yapılması gerektiğini söyledi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=87478

Birleşmiş Milletler (BM)-HABITAT Genel Başkanlığı’na bağlı, “Zorla Tahliyeler konusunda Danışmanlar Kurulu" (AGFE), Türkiye’de barınma hakkını koruma altına alacak uygun çözümler bulunana kadar, zorla tahliyelerin ve yıkımların durdurulması istedi.

http://www.mimarizm.com/Diger/YaziciyaGonder.aspx?Type=Haber&ID=49767

http://www.yapi.com.tr/Haberler/agfe-turkiye-habitat-gundemine-uymuyor_73337.html

http://www.arkitera.com/h46099-agfenin-istanbul-raporu.html