27 Aralık 2008 Cumartesi

Küçük Çeşme Sokak'ta Yıkım

Evvelki gün yine Küçük Çeşme Sokağı'nda yıkım vardı.
Yıkım ekiplerini telefonla bilgilendirip, durmaları gerektiğini söylememiz ve bölgedekilerin ellerindeki ilgili koruma kurulu kararını yetkililere göstermesine rağmen yıkımlar yapıldı. Bir apartman ve bir ev daha yıkıldı.
Yıkımların, ev sahiplerinin belediyeye verdikleri yıkım dilekçesi ile yapıldığı söyleniyor ama Kurul Kararı tüm bunların üstündedir, kararın çiğnenmemesi gerekir.
Bölgede tüm uyarılara rağmen yapılan yıkım ile ilgili bir tutanak tutuldu ve imzalandı. Kurul kararına bağlı olarak, bölgede yıkım yapılmamasını ve oturmaya devam etmek istediklerini sokak sakinleri bir dilekçe ile dile getirdi, imzaladı.
Yıkımlar dolayısıyla oluşan molozların kaldırılması için bir dilekçe de eklenerek, önce Fatih Belediyesi'ne gidildi. Ardından Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gidildi. Hem sözlü hem de dilekçe ile durum yetkililere bildirildi. Bugün verilen dilekçelere istinaden, Kurul'un ilgili kurul kararını dikkate alarak belediyeyi yıkım yapmaması için uyaran yazısı da
alınıp bölgeye dağıtıldı. Dozerler hala çevre sokaklarda yıkıma devam ediyor.
Evvelki gece ne yazık ki Küçük Çeşme Sokağı'nda kurul kararı asılı olan evlerin camları da kırılmış.

Aslı Kıyak İngin