26 Mayıs 2011 Perşembe

TÜM SİYASİLERE KARAR VERİCİLERE VE KAMUOYUNA

TÜM SİYASİLERE KARAR VERİCİLERE VE KAMUOYUNA

Ülkemizin Seçim atmosferinde vaatlerin bol verildiği demokrasi adına neredeyse herkesin bol keseden attığı bu dönemde hiç bir seçim beyannamesinde ve söylemde Romanlara yönelik bir Politika göremedik, duyamadık. Gündemin bu kadar karışık, algıların her alana çekilmeye müsait olduğu bu zeminde, amacımız yeni bir karışık gündem yaratmak değil, sorun alanlarını tespit etmek ve politika üretenleri farkında olmaya davet etmektir.

Dezavantajlı bir gurup olarak tüm dünyada tanı konulmasına rağmen halen bizi dezavantajlı görmeyen bir irade vardır.

Ulusal istihdam strateji taslağı hazırlanırken de dezavantajlı görülmedik, Açılım popülasyonunda da görülmedik, Partilerin seçim beyannamelerinde de, söylem ve vaatlerde de görülmedik.

Sanki hiç sorunumuz yokmuş gibi sistem de üç maymunu oynuyor, siyasetçiler de.
Spesifik yaklaşım gösterdiğiniz bazı sorun alanlarına gösterdiğiniz ihtimamı, Romanlara da gösterin. Çünkü biz sizlerle eşit değiliz. Bütüncül bir yaklaşımla ele aldığınız politikalarla Sanayileşmiş Toplumla aramızın çok açık olduğu 2011 Türkiyesinde Romanların sorunlarına el atmazsanız sonuç odaklı çözüm önerilerinizi ortaya koymazsanız bizi kandırdığınız algısı uyandırıyorsunuz.

Her seçimde Yok saydığınız seçilecek bir sıradan aday koyamadığınız Romanlar da bundan ders çıkarmalı ve bir daha ki seçime kendi bağımsız adaylarını çıkarmalıdır. Sistemde eritemiyorsanız Romanlar da kendini ifade edecek yolları aramalı, artık mızrak çuvala sığmıyor.

Kentsel dönüşüm projelerinizde yerinde yapılandırma ile dokumuzun bozulmayacağına hangi parti söz veriyor. Tam tersine TOKİ ve Büyükşehir Belediye Kanunu'nun verdiği yetkilerle gözünüz Roman mahallelerinde. Roman Mahalleleri rant alanınız Toplumumuz da bunu göremiyor ve bir duruş gösteremiyor. Bu yüzden dezavantajlıyız, sistem de bunu iyi kullanıyor siyasiler de.

Artık Yeter DOSTA !!!

Abdullah CISTIR
İzmir Romanlar Sosyal Yrd ve Day Der Bşk
TEL 05388127320-05072753089